Uniform

Alle leden zijn verplicht een uniform te dragen tijdens onze vergaderingen. Op deze pagina leggen we je uit hoe je uniform eruit moet zien en waar je deze kan kopen!

HEMD EN ROK

Het hemd en de scouts-rok kun je kopen in de Hopper winkel (http://www.hopper.be) of tweedehands tijdens de eerste vergadering in september. Deze tweedehands uniformen worden bovendien ook verkocht tijdens onze jaarlijkse editie van het ‘scoutsdorp’ dat plaatsvindt tijdens het eerste weekend van september! Indien je nog oude uniformen thuis hebt liggen die te klein zijn of niet meer gebruikt worden, kan je deze altijd afgeven aan de leiding, zodat wij het een tweede leven kunnen geven.

Foto 1
Foto 2

Tijdens een van de eerste vergaderingen ontvang je een jaarteken van de takleidster (linksboven op foto 1), die je rechts boven de zak van het hemd naait. Wanneer een volgend scoutsjaar begint, haal je het vorig jaarteken weg en naai je deze op de achterkant van je hemd (zie foto 2).

Je ontvangt, samen met het jaarteken, ook een teken van de tak waar je je in bevindt (enkel bij de overgang naar een nieuwe tak). Dit teken naai je op de rechtermouw van je hemd (zie foto 3).

Foto 3

Prijzen tweedehands verkoop

  • Rok: 10 euro
  • Hemd: 15 euro
  • T-shirt: 5 euro
  • Trui: 10 euro

In de Hopper-winkel vind je nog meer scouts gerelateerde kledij, maar enkel de rok en het hemd zijn verplicht binnen onze werking. Een trui en/of t-shirt van Scouts en Gidsen Vlaanderen zijn dus optioneel.

DAS EN T-SHIRT ‘GIDSEN TERVUREN’

Andere belangrijke items van het uniform zijn de das en het t-shirt. Beide worden te koop aangeboden door ons en zijnĀ niet te koop in de hopper. De das is een verplicht deel van het uniform, maar de aankoop van onze gidsen Tervuren t-shirt is optioneel.

We verkopen deze om de twee weken op zondag, voor de vergadering van start gaat (d.w.z. voor 14u).

Prijzen:

  • Das: 12 euro
  • T-shirt: 15 euro